mandag den 29. november 2010

Føste dag på COP'en!

Et udsnit af delegationen fra henholdsvis Danmark, Zambia, Costa Rica, Honduras og Australien.

Efter en givende weekend paa Conference of Youth blev det mandag og FN's 16. klimakonference kunne begynde.

Vi sprang spaendte ombord paa en bus gaar i morges kl. 8, saa vi var klar til at deltage i dagens foerste moeder ved nitiden. Hvad vi ikke havde forudset var, at det tog naesten tre timer at koere de 15 km ud til konferencen, pga. koe paa vejen. Ret frustrerende at sidde der og vente, naar man synes at ens tilstedevaerelse i konferencecenteret er af stoerste noedvendighed - men som den flinke mexicanske trafikvagt sagde: "I morgen har vi mere erfaring, saa kan det vaere at trafikken glider lettere." Ja, lad os da haabe det.

Goddag minister
Klimakonferencen finder i aar sted paa to forskellige lokationer: I Cancun Messe har de forskellige deltagende NGO'er og lande en udstillingsstand og det er her alle de spaendende side events - dvs. foredrag, paneldebatter, actions og happenings finder sted. Med andre ord er dette den farverige del af COP 16. Selve forhandlingerne foregaar i Moon Palace - et GIGANTISK golf resort med udsigt til den mexicanske golf, 5 km fra messecenteret. Det er her alle jakkesaettene render rundt - f.eks. den danske delegation med Lykke Friis i spidsen, som jeg tilfaeldigvis stoedte ind i i gaar (hun havde dog ikke jakkesaet paa...)

Solnedgang over Cancun

Mit foerste besoeg paa et golf resort
Jeg vil sige det saadan, at skulle jeg laeege mig med halsbetaendelse en af dagene har det naesten vaeret turen vaerd bare at opleve stedet Moon Palace:
Efter at have koert ned af en lang allé med figurklippede buske paa begge sidder kommer man til en kaempemaessig laksefarvet bygning, omgivet af palmer og springvand. Herfra gaar man ind i en hall, hvor rulletrapper foerer op til foerste sals-plateauet, som straekker sig ud under et loft af glasmosaiker og lysekroner. Herfra gaar man saa forbi et par restauranter og en butik, der saelger aegte taepper og ender paa en terasse, hvorfra du kan springe i en hel labyrint af swimmingpools, eller bare laegge dig paa en strandstol og nyde en iskold Mojito - alt sammen med udsigt til den mexicanske golfs isblaa vand. Tak til FN fordi de har valgt at laegge topmoedet her!

1 kommentar:

  1. Kære Julie
    Vi følger dig spændte herhjemme, og glæder os til at korpset kan nyde godt af al din politiske erfaring :-)
    Rigtig flot artikel i vestkysten!
    Mange knus
    Charlotte, IC'er

    SvarSlet